Canisterapeutický Workshop 26.11.2010 Sobotín

16.12.2010 21:02

Se zpožděním, ale přece. Kvůli pracovní vytíženosti se až ted dostávám k tomu, že zase něco hodím na stránky (kecám, nechtělo se mi :D).

O víkendu 26. - 28.11. 2010 se konal v Sobotíně okr. Šumperk canisterapeutický víkend jehož se manželka zůčastnila. Jako vždy se svým osobním sekretářem a tajemníkem - mojí maličkostí.. Pořadatelem bylo občanské sdružení Kamarádi otevřených srdcí a účastníky byli členové různých organizací zabývající se různými druhy terapie se zvířaty. Převahu měli pejskové, ale byl tam i papoušek a králík(kůň, kozy, ovce atd. zůstali naštěstí ve svých domovech. Ubytováni jsme byli v hotelu DOLTE v Sobotíně a protože pan majitel je pejskař, měli jsme se tam jako v bavlnce. Vzhledem k účasti i se psi kapánek sparťansky (připadli nám pokoje v horních patrech), ale zato větší péče nám byla věnována. Za vzornou obsluhu a přístup patří personálu hotelu jednička s hvězdičkou a velký dík. V pátek probíhal příjezd a seznamování (já blbec jsem nechal flašku doma). V sobotu pak probíhali přednášky jednotlivých účastníků. Všechno to povídání bylo nesmírně zajímavé a poučné že i mě, jakožto člověka co mu canisterapie zase tak moc neříká to zaujalo. Nechával jsem manželku vstřebávat informace a staral se o Amandu, aby měla vše co potřebuje. Po skončení přednášek byla večeře a pak se pokračovalo "diskusí" a všeobecným pokecem a praktickou ukázkou práce canisterapeutů. Předvádečku udělali holky ze Zlína a měli to mooooc pěkné a inspirující. Holky díky. V neděli pak po snídani byla ještě jedna dvě přednášky či ukázky a po obdržení certifikátů následoval odjezd.

Tento Workshop byl u nás zatím průkopnický, protože byl napříč různými organizacemi a sdruženími a dal možnost poznat práci v různých podobách a formách, ale se stejným cílem - POMOCI LIDEM, KTEŘÍ POMOC POTŘEBUJÍ.

Pár fotek z Workshopu najdete ZDE.